Gerdab.IR | گرداب

معرفی کتاب| حق حریم شخصی و ضرورت نظارت دولتی + دانلود فایل

معرفی کتاب| حق حریم شخصی و ضرورت نظارت دولتی + دانلود فایل
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۴۰۰

نویسنده کتاب از اتخاذ یک برنامه چندجانبه برای نظارت سایبری صحبت می‌کند که در کنار نظارت حساب‌شده، با قوانین بین‌المللی و حریم شخصی مطابقت داشته باشد.

"پایگاه رسانه ای گرداب جهت اطلاع و افزایش دانش و سواد فضای مجازی مخاطبان خود و به ویژه دانشجویان، پژوهشگران و تصمیم گیران، کتاب‌هایی را در این عرصه معرفی می‌‎کند. بدیهی است انتشار این مطالب، لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست."

به گزارش گرداب - کتاب نظارت سایبری دولتی: حق حریم شخصی ارتباطات و قوانین بین‌المللی از جمله کتاب‌های مفید در حوزه قانون‌گذاری سایبری است. این کتاب که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است، نوشتۀ الیزابت وات (Eliza Watt) می‌باشد که او استاد حقوق دانشگاه میدلسکس لندن است.

در این کتاب تمرکز نویسنده بر مسئله نظارت گسترده بر ارتباطات و تاثیرات آن بر حقوق بین‌المللی است و به چالش‌هایی که این نظارت گسترده ایجاد می‌کند، می‌پردازد. در این کتاب با بررسی کاربرد‌های قضایی مواردی از نظارت سایبری دولت‌ها، بر این مسئله تاکید می‌کند که باید تعادلی میان ضرورت‌های امنیتی مورد نیاز و حفاظت از حقوق بنیادی افراد ایجاد کرد.

نویسنده کتاب از اتخاذ یک برنامه چندجانبه برای نظارت سایبری صحبت می‌کند که در کنار نظارت حساب‌شده، با قوانین بین‌المللی و حریم شخصی آنلاین مطابقت داشته باشد. فصول این کتاب تبیینی جامع و به‌روز از حقوق حریم شخصی ارتبطات برطبق قانون حریم شخصی و قوانین مدنی بین‌المللی، قانون حریم شخصی اتحادیه اروپا و قانون حقوق بشر ایالات متحده می‌باشد. همچنین در فصلی نویسنده، مخاطب را در با ساختار عملیات‌های سایبری اطلاعاتی آشنا می‌کند.


الیزابت وات همچنین به بررسی تفاوت‌ها و تمایز‌های عملیات جاسوسی سایبری، مداخله سایبری در انتخابات و نظارت گسترده بر توده‌ها می‌پردازد.


این کتاب به دلیل خلاقیت در نگارش و ایده‌هایی که جای فکر دارند، کمک زیادی به قانون‌نویسان، سیاست‌گذاران و مشاوران دولتی در حوزه حقوق بین‌الملل، حریم شخصی و فضای سایبری خواهد بود.

محققان و متخصصان دانشگاهی نیز می‌توانند از تبیین متمرکز این اثر بر روی پیشرفت‌های اخیر در عرصه حقوق پیرامون مسئله فضای سایبری استفاده کنند.


این کتاب با بحث از رابطه میان امنیت و حریم شخصی شروع می‌شود و با تاکید بر ضرورت هر دوی این مسئله‌ها بحث را به پایان می‌رساند. از نظر نگارنده نظارت گسترده دولت‌ها بر ارتباطات دیجیتال یک واقعیت است. مسئله‌ای که برای مدافعان حقوق بشر و حریم شخصی باید مطرح شود، این نیست که آیا این نظارت قانونی است یا خیر؛ بلکه مسئله باید این باشد که دولت‌ها چگونه در حال شانه خالی کردن از وظایف قانونی خود در این حوزه، به‌طور مشخص در مسئله حفاظت از حریم شخصی، هستند.


اشتیاق شدید بخش خصوصی به جمع‌آوری داده که از طریق استفاده از اینترنت اشیا، تحلیل‌های کلان داده و رمزنگاری‌های کوانتومی تقویت شده است، همراه شده است با تلاش دولت‌ها برای نظارت گسترده بر شهروندان و ارتباطات آن‌ها. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که چه حجمی از نظارت دولت‌ها برای این که نهاد‌های عمومی، عموم جامعه سود ببرند و جایگاه کشور در حوزه بین‌المللی بهتر شود، کافی خواهد بود؟

عنوان کتاب: نظارت سایبری دولتی: حق حریم شخصی ارتباطات و قوانین بین‌المللی
عنوان اصلی: State Sponsored Cyber Surveillance: The Right to Privacy of Communications and International Law
نویسنده: الیزابت وات (Eliza Watt)
سال انتشار: ۲۰۲۱
ناشر: Edward Elgar Publishing

دانلود کتاب